Om Waagans

Waagans Bakeri og Konditori er det bakeriet på hjørnet som både lokalbefolkning, tilreisende og ikke minst hytteturistene, stikker innom når de er sulten, tørst og selskapssyk. Hos Waagans har tynsetingen og regionens befolkning fått sitt daglige brød, og mer til, helt siden 1946.

marsipankaker-waagans

Historien

Det ærverdige Waagans Bakeri på Tynset er med sine 76 år, blitt en institusjon på Tynset og for regionen. Kjell Waagans far etablerte bakeriet i 1946. Etter hvert ble både bakeriet, og konditoriet som kom til, et begrep blant tynsetingene. I dag drives bakeriet og kafeen av tredje generasjon Waagan, og med utvidet konditori går konditorvarer nå unna som varmt hvetebrød!

Vi får stadig spørsmål om våre tradisjonelle produkter fra kunder som har sterke minner etter besøk hos bakeren, enten sammen med foreldre eller besteforeldre. Lukt og smak fremkaller minner. En blanding av nytt og gammelt både når det gjelder varer og inventar, gir en følelse av nostalgi for noen, og et urbant innslag for andre.

Vi har fortsatt produkter som ble tilbudt i 1946, laget etter samme oppskrift. Sunnhet, helse og nye mattrender gir også til stadighet nye varer i bakeriet. Vi leverer dagsferske varer produsert i bakeriet. Brødvarene våre kan også kjøpes i lokale forretninger, bare se etter Waagans-logoen!

kjell-og-may-helen-ute-jubileum-waagans
Kjell og May Helen i anledning 70 årsjubileet i 2016
pynting-av-bakst-waagans (2)

Spesialiteter

Vi er viden kjent for Tynsetsnurren, Napoleonskaka og Marsipankaka vår. Folk reiser milevis for å få tak i disse godsakene! Hva hemmeligheten bak kakesuksessen er, vil ikke bakeren sjøl ut med, men røper såpass at gode, førsteklasses råvarer er det viktigste. Waagans berømmelige ekstra grove brød er lokalt produsert på Tynset, og er for tynsetingene like viktig som pariserloffen for franskmenn.

Les mer om våre spesialiteter og hva vi kan tilby i bakeriet!

Har du allergier? Kontakt oss så imøtekommer vi deg og dine ønsker.

ferske-brod-fra-ovn-waagans

Håndverksbakeri

Baker- og konditorbransjens Landsforening har registrert fellesmerket «Håndverksbakeri». Dette gjør det mulig for medlemmer av bransjeforeningen å synliggjøre bedriftens sterke fokus på fagutdannet personell, gode håndverkstradisjoner og norske råvarer. Vi hos Waagans Bakeri AS er sertifisert Håndverksbakeri, og er stolte av å produsere kvalitetsprodukter av gode, norske råvarer – sammen med lokale og tilflyttede lærlinger og ansatte.

Vilkårene for å være sertifisert Håndverksbakeri

  1. Merkebruker må være godkjent lærebedrift og utdanne lærlinger i baker- og konditorfaget.
  2. Merkebruker må ha ansatte baker- eller konditormestre, diplombakere eller ha mer enn 50 % andel ansatte med svennebrev i bedriften.
  3. Merkebruker må ha en andel på 50 % av håndverksproduksjon med håndoppslag. 
  4. Merkebrukere må bruke norske og nordiske råvarer og tilby produkt som kvalifiserer til «Nyt Norge» merket.
  5. Merkebruker må betale medlemsavgift og være medlem i Baker- og Konditorbransjens Landsforening for å kunne bruke merket.
håndverksbakeri logo
våre-spesialiteter-waagans