Om Waagans

Waagans Bakeri og Konditori er det bakeriet på hjørnet som både lokalbefolkning, tilreisende og ikke minst hytteturistene, stikker innom når de er sulten, tørst og selskapssyk. Hos Waagans har tynsetingen og regionens befolkning fått sitt daglige brød, og mer til, helt siden 1946.

marsipankaker-waagans

Bakeriet

Det ærverdige Waagans Bakeri på Tynset er med sine 76 år, blitt en institusjon på Tynset og for regionen. Kjell Waagans far etablerte bakeriet i 1946. Etter hvert ble både bakeriet, og konditoriet som kom til, et begrep blant tynsetingene. I dag drives bakeriet og kafeen av tredje generasjon Waagan, og med utvidet konditori går konditorvarer nå unna som varmt hvetebrød!

kjell-og-may-helen-ute-jubileum-waagans
Kjell og May Helen i anledning 70 årsjubileet i 2016
pynting-av-bakst-waagans (2)

Vi får stadig spørsmål om våre tradisjonelle produkter fra kunder som har sterke minner etter besøk hos bakeren, enten sammen med foreldre eller besteforeldre. Lukt og smak fremkaller minner. En blanding av nytt og gammelt både når det gjelder varer og inventar, gir en følelse av nostalgi for noen, og et urbant innslag for andre.

Vi har fortsatt produkter som ble tilbudt i 1946, laget etter samme oppskrift. Sunnhet, helse og nye mattrender gir også til stadighet nye varer i bakeriet. Vi leverer dagsferske varer produsert i bakeriet. Brødvarene våre kan også kjøpes i lokale forretninger, bare se etter Waagans-logoen!

ferske-brod-fra-ovn-waagans

Spesialiteter

Vi er viden kjent for Tynsetsnurren, Napoleonskaka og Marsipankaka vår. Folk reiser milevis for å få tak i disse godsakene! Hva hemmeligheten bak kakesuksessen er, vil ikke bakeren sjøl ut med, men røper såpass at gode, førsteklasses råvarer er det viktigste. Waagans berømmelige ekstra grove brød er lokalt produsert på Tynset, og er for tynsetingene like viktig som pariserloffen for franskmenn.

Les mer om våre spesialiteter og hva vi kan tilby i bakeriet!

Har du allergier? Kontakt oss så imøtekommer vi deg og dine ønsker.

våre-spesialiteter-waagans