Ny kafé, samme gode baksten

Kafé med intime lokaler og god atmosfære. Det er nå vi må ta grep, skape mer intim stemning og få kundene til å kjenne på en sterkere urban følelse. Dermed fikk den godt etablerte kafeen vår et realt ansiktsløft!

Det hele startet på ei messe med en av leverandørene våre, Idun.

Vi reiste rundt i Trondheim by på ulike bakerier og kafeer. Inspirasjonen kom først og fremst når vi var innom Moulangerie kafé – Norges første croissantbakeri. Dette var en kafé med intime lokaler og god atmosfære, som vi umiddelbart falt for. Var det noe her vi kunne gjenskape i egne lokaler, samtidig som vi holdt på den gode Waagans-atmosfæren? Nå måtte vi ta grep, skape mer intim stemning og få kundene til å kjenne på en sterkere urban følelse hos oss. Tynset har fått bystatus, og dette må vi prøve å imøtekomme med et uttrykk som er mer i tiden.

Jeg fikk tips fra Moulangerie om interiørarkitekt og hvor de hadde gjort sine innkjøp. Det tok ikke lang tid før interiørarkitekten Marit Leinvik og jeg hadde avtalt et uformelt møte. Etter en del mailveksling og telefonsamtaler, satte jeg kursen mot Trøndelag igjen. Marit tok turen til Waagans Bakeri, hvor vi gikk igjennom lokalene steg for steg. Prosessen gikk veldig fint, selv med noen leveranseutfordringer på materialfronten, noe som ikke har vært helt uvanlig de siste årene. Med lokale håndverkere og entreprenører som stilte på kort varsel, gikk planleggingen og oppussingen av Waagans Bakeri forholdsvis fint.

ny-kaffe-waagans

Grunnet leveringsvansker måtte vi ta oppussingen i to deler. Likevel ble dette en fordel for alle. Vi unngikk å stenge bakeriet underveis, og fikk derfor levert fersk og smakfull bakst samtidig som oppussingen foregikk. Håndverkene stilte opp på kveld og helg – altså helt topp service!

Vi gjenbrukte mye av det vi allerede hadde, men de endringene vi gjorde ga lokalene en helt annen stemning. Det ble malt, satt opp spilevegger og plater på noen av veggene. Disken ble lengre, bildene fikk nye plasser og kom mer til sin rett, samt at vi investerte i nye og mer komfortable stoler. En viktig detalj er akustikken, som er blitt atskillelig bedre etter at det kom mer treverk inn i lokalene – og nye stoler. Vi på Waagans er superfornøyd med resultatet og opplever at kundene synes det samme!

Takk til HK Bygg AS – Flügger – Tynset Varmeservice – MK elektro.

Velkommen innom den nye kafeen vår for en deilig kopp kaffe, med noe attåt!

Anne Waagan, daglig leder

kafeen-waagans-bakeri
Vi er veldig fornøyd med nye kafeen vår!

Foto: Gullfaxi v/Maja Skarpsno